• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Talisker Storm

36,95

Deze Talisker Storm heeft de karakteristieken van de geliefde 10 jaar oude Talisker, maar alles is net even 'stormachtiger'. Een pittige whisky met een stevige rokerige smaak.

Art#: 14664 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

De Talisker Storm is een briljante drank van het op het eiland Skye gevestigde Talisker. De neus kenmerkt zich door wat zoetere tinten, maar ook een licht medicinale ‘peatiness’. In de mond proef je direct de authentieke smaken van de distilleerderij, met duidelijke verwijzingen naar de turfrook en een lichte zilte smaak die doet denken aan de zeelucht. Langzaam komt de peperigheid naar voren die zich doorzet in de afdronk. Een rokerige whisky, wellicht de meest rokerige die op het eiland geproduceerd wordt.

Dat de Talisker Storm zich heeft neergezet als één van de meest geliefde whisky’s uit de Islands regio is wordt onder andere bevestigd door het winnen van goud tijdens de International Whisky Competition in de categorie Islands. Tijdens dezelfde competitie won de drank ook nog tweemaal zilver in de categorieën ‘Beste Single Malt zonder leeftijdsaanduiding’ en ‘Beste peated whisky’. Hiermee is de Talisker Storm niet alleen één van de beste dranken uit de regio, maar simpelweg één van de beste whisky’s die er te krijgen valt.

De whisky afkomstig van de Islands is wellicht het meest divers in smaak. De regio, welke vaak onder de Highland regio wordt gerekend, kent eilanden om het Schotse vasteland heen, met uitzondering van Islay. Distilleerderijen op de eilanden Mull, Arran, Jura, Skye, Orkney en Lewis produceren whisky’s die uiteenlopen van zeer licht, tot zwaar en rokerig. Onder de distilleerderijen vinden we naast Talisker onder meer Highland Park en Jura.

De Talisker distilleerderij is de enige distilleerderij op het eiland Skye, gevestigd in het dorp Carbost. Opgericht in 1830 door Hugh en Kenneth MacAskill, is de distilleerderij verantwoordelijk voor enkele prachtige whisky’s. Waaronder de 18 jaar oude variant die in 2007 werd uitgeroepen tot de beste single malt ter wereld (World Whiskies Awards). De 3,5 miljoen liter whisky die de distilleerderij elk jaar verlaat staat bekend om zijn volle karakter en een, gemiddeld genomen, lichte rokerigheid.

Alcoholpercentage

45,8%

Inhoud

70cl

Merk

Talisker

Land

Schotland

Regio

Island

GTIN

5000281032733

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Talisker Storm” te reviewen