• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
 • Klantenservice: 085 0862926
 • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Stolichnaya Vodka

13,95

4.67 van de 5

Stolichnaya, ook wel bekend als Stoli, is een zeer bekende vodka uit Rusland met hotel Moskva op de iconische fles. Extreem zachte premium Vodka!

Art#: 16530 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

Stolichnaya – ook wel Stoli genoemd – is één van de bekendste Russische Vodka’s. De correcte uitspraak van het merk is Stolietsnaja. De exacte datum sinds wanneer Stolichnaya geproduceerd wordt is onderwerp van veel discussie, het merk werd in ieder geval al in 1938 geregistreerd. De Vodka zelf wordt in de Moscow Distillery Crystal geproduceerd waar al sinds 1901 Vodka wordt gemaakt. Na een langlopend dispuut over de merkrechten is het merk (in Nederland) sinds 2015 weer officieel Russisch.

Stolichnaya is uitstekende Vodka om gewoon zo te drinken maar is ook de perfecte basis voor cocktails. Bijvoorbeeld de White Russian met Kahlua en melk. In Nederland in Stolichnaya ook bekend van diverse rap-nummers van onder andere The Opposites.

Gestookt uit wintertarwe en puur gletsjerwater wordt Stolichnaya vier keer gedestilleerd en gefilterd door zand, kwarts en houtskool. Al in 1958 werd Stolichnaya voor het eerst bekroond toen de Vodka een gouden medaille won op de Wereldtentoonstelling in Brussel. Stolichnaya wordt sinds 1971 verkocht in de VS waar het al snel bekend werd onder de naar Stoli.

Inhoud

70cl

Alcoholpercentage

40%

Merk

Stolichnaya

Land

Rusland

GTIN

4750021002977

3 reviews voor Stolichnaya Vodka


 1. 5 van de 5

  :

  Ik was bang dat al het gedoe rondom Stolichnaya de smaak zou beïnvloeden maar om eerlijk te zijn bevalt de nieuwe/oude Russische Stolichnaya me goed! Fles is iets minder stevig geloof ik maar het schenkmechanisme wat er nu inzet is juist wel weer erg handig.

 2. 4 van de 5

  :

  Blijft goed spul die Stoli. Met kahlua wel de beste keus voor een white russian

 3. 5 van de 5

  :

  Nog steeds mijn favoriete vodka. Bijna net zo zacht als zo’n nieuwe premium vodka maar dan voor een normalere prijs. Schenktuitje wat er op zit is ook perfect!

Een review toevoegen