• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Schrobbeler (100CL)

15,95

5.00 van de 5

Deze Schrobbelèr is een kruidenlikeur van Brabantse bodem. De Tilburgse kruidenbitter heeft een enigszins zoete smaak. 'Een gewaardeerde sfeerverhoger', niet alleen voor Brabanders!

Art#: 16567 Categorieën: , Tags: , ,
Bekijk ook eens

Schrobbelèr is natuurlijk de bekend(st)e drank uit Tilburg! Elke student uit de Brabantse stad heeft er één tussen de studieboeken staan. De nog relatief jonge drank is ontstaan in de jaren ’70 en werd gelanceerd in het huisbarretje van het brein achter de drank: Jan Wassing. Het drankje sloeg aan en wordt inmiddels niet meer alleen in Tilburg gedronken. Waar Schrobbelèr vaak puur wordt gedronken (zeker tijdens Carnaval) is het wellicht nog meer genieten met enkele blokjes ijs.

De naam van het drankje is afgeleid van een oud en vergeten beroep uit de textielindstriek: De schrobbelaar. Deze persoon was verantwoordelijk voor het ontwarren van de wol voordat het gesponnen kon worden. Ook de stenen kruik komt terug in die geschiedenis. Medewerkers van de textielfabrieken kregen namelijk zo’n soortgelijke kruik mee naar huis om urine te verzamelen. Die werd in de fabriek weer gebruikt om de wol te zuiveren (proost!)

Inhoud

1 liter

Alcoholpercentage

21,50 %

Merk

Schrobbeler

Land

Nederland

GTIN

87295528

1 review voor Schrobbeler (100CL)


  1. 5 van de 5

    :

    Ik heb de smaak van schrobbeler ervaren als zeer zacht en bijzonder lekker zowel met als zonder ijs proost

Een review toevoegen