• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Johnnie Walker 18YR

49,95

De Johnnie Walker 18 Year Old (voorheen Platinum) zit tussen de Gold en Blue label in. Met een heerlijke verwijzing naar chocolade is deze blend wat zoeter, met een hint van vanille en kaneel.

Art#: 14744 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

De Johnnie Walker 18 Year Old is de perfecte middenweg tussen de Gold en Blue label. Een blend van de beste Schotse whisky’s met een minimum leeftijd van 18 jaar. De neus van deze Platinum blend is overwegend zoetig, waarbij er een duidelijke verwijzing te ontdekken is naar zoete vruchten terwijl de vanille langzaam zijn weg naar voren vindt. Ook is er een heel lichte rokerigheid te ontdekken. Niet de rook van het eesten middels turf, maar een rook die doet denken aan een houtvuur. Op de tong zet de subtiele rook zich voort en ontwikkelt het zoete zich verder. De afdronk is licht, zoetig en kenmerkt zich wederom met een zeer subtiele hint van rook.

De Platinum Label is een winnaar in de Super Premium categorie van de blends. In 2015 won hij binnen deze categorie nog goud op de ‘The Scotch Whisky Masters’, een prachtige aanvuling op de prijzenkast die vele jaren bestrijkt. Dat deze fles van Johnnie Walker veel in huis heeft valt niet te betwisten. De fles wordt geleverd in een verpakking die de naam eer aan doet. Niet zomaar een blend van Johnnie Walker, maar één van de beste. Zowel binnen de reeks van het geroemde Johnnie Walker als daarbuiten.

Reeds voor zijn overlijden in 1857 verkocht John ‘Johnnie’ Walker met enig succes whisky in zijn winkeltje in Ayrshire. Het was echter na zijn overlijden dat het merk onder de leiding van zijn zoon Alexander Walker en kleinzoon Alexander Walker II enorm groeide. In 1865 werd de eerste eigen blend verkocht, de Walker’s Old Highland. Toentertijd werd deze whisky reeds gepresenteerd in de kenmerkende vierkante fles met schuin label. Vanaf 1906 begonnen de Walkers de kleuren toe te voegen binnen de range, hetgeen ruim een eeuw later het merk nog zo karakteriseert.

Inhoud

70cl

Alcoholpercentage

40%

Merk

Johnnie Walker

Land

Schotland

GTIN

5000267117454

Jim Murray

88

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Johnnie Walker 18YR” te reviewen