• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: €6,95 of gratis vanaf 6 flessen

Courvoisier XO Artisan Editie

82,95

Courvoisier XO blijft elk jaar prijzen winnen, niet gek want het is absoluut topkwaliteit voor een scherpe prijs. Wordt geleverd in de nieuwe, stijlvolle verpakking.

Art#: 15978 Categorieën: , Tag:
Bekijk ook eens

De XO van Courvoisier is een blend die bestaat uit grotendeels Grande Champagne en kleine delen Petit Champagne en Borderies. Gemiddeld tussen de 20- en 35 jaar oud en die leeftijd maakt hem ongelooflijk zacht.

Courvoisier is één van de vier grootste Cognachuizen en – volgens de legende – de persoonlijke favoriet van Keizer Napoleon. Zeker is dat Napoleon III in 1869 er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Courvoisier benoemd werd tot hofleverancier. Courvoisier bestaat al sinds 1828 en heeft haar hoofdkwartier in Jarnac, op ongeveer 10 kilometer van het plaatsje Cognac.

Patrice Pinet
Een mix van exotische vanille en crème brûlée met een aroma van bloemen en sinaasappelen.
Patrice Pinet - Courvoisier

De oprichters van Courvoisier begonnen eigenlijk al in 1809 als handelaren van de beste Cognac’s uit de regio. Gefrustreerd door de wisselende kwaliteit zijn ze uiteindelijk naar de cognac-streek verhuisd en zelf als producenten aan de slag gegaan. Ze kopen eaux-de-vie’s uit vier verschillende regio’s in om hun blends te maken. Namelijk Grande Champagne, Petite Champagne, Fins Bois en Borderies. De Cognac zelf wordt vervolgens gerijpt op vaten van 200 jaar oud eikenhout uit het bos van Tronçais.

Alcoholpercentage

40%

Inhoud

70cl

Merk

Courvoisier

Land

Frankrijk

GTIN

3049197850019

Type Cognac

XO

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Courvoisier XO Artisan Editie” te reviewen