• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Clynelish 14YR

48,95

Met de Clynelish 14 Years laat Clynelish zien dat ze ook jonge whisky veel karakter mee kunnen geven. Licht en fruitig in de mond met en redelijk lange, pittige afdronk. Mooi rond en goed uitgebalanceerd voor een 14-jarige whisky.

Art#: 16312 Categorieën: , Tags: ,

Het recept van de succesvolle Clynelish 14 Years is een goed bewaakt geheim, onbekend, maar de aroma’s en smaken van deze whisky zijn des te bekender. De whisky heeft een rijke gouden kleur met op de neus aangename tonen van zoet gras, aardse aroma’s en een zachte rokerigheid. Op de tong is de whisky fruitig en romig met hints van turf, mout, druiven en zeewier. Clynelish 14 Years wordt snel droger in de mond en de afdronk is rond en rokerig.

De Clynelish distilleerderij bevindt zich vlakbij de plaats Brora, in het noorden van Schotland. De naam wordt uitgesproken als ‘’Klein Liez’’. De distilleerderij is opgericht in het jaar 1819 door de Markies van Stafford. In 1968 is er naast de oude Clynelish distilleerderij, Brora, een nieuwe distilleerderij gebouwd. De oude distilleerderij hield zich bezig met het stoken van peaty malt, bijvoorbeeld turfhoudende Islay malts. Het was de bedoeling dat de oude Clynelish de productie van Caol Ila zou gaan overnemen. De nieuwe distilleerderij zou doorgaan met het produceren van de malt, zoals het al jaren bij de oude distilleerderij was gemaakt. In mei 1983 sloot Brora, de oude distilleerderij, voorgoed haar deuren en momenteel dient het als museum. Clynelish wordt grotendeels gebruikt voor de Johnnie Walker Gold Label 18 jaar. De huidige eigenaar van de distilleerderij is Diageo.

Voor de rijping van de new spirit worden bourbon, sherry en refill vaten gebruikt. Er wordt water gebruikt uit de rivier de Clynemilton Burn. Dit riviertje stroomt ten noorden van de distilleerderij de Noordzee in. De Clynelish malt wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de blended whisky’s. Ook is de malt zeer bepalend voor de Johnnie Walker Gold Label 18 jaar oud. Slechts een paar procent wordt als Single Malt 14 Years op de markt gebracht.

Alcoholpercentage

46%

Inhoud

70cl

Merk

Clynelish

Leeftijd

14 jaar

Land

Schotland

Regio

Highland

GTIN

5000281016535

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Clynelish 14YR” te reviewen