• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Bowmore Legend

37,95

De Bowmore Legend is een toegankelijke Islay whisky voor een zeer aantrekkelijke prijs. Mild geturfd en rokerig, goed gebalanceerd. Nog jong maar toch zeer succesvol en met mooie afdronk.

Art#: 14856 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

De Bowmore Legend is een subtielere uitgave van de Bowmore distilleerderij. De neus kenmerkt zich door een zachte rokerigheid die a-typisch is voor een Islay whisky van een (relatief) kortere rijping. Ten opzichte van de 12-jaar oude variant is deze fles minder rokerig, maar komt het signatuur van de distilleerderij daardoor wellicht beter naar voren met een prachtige verwijzing naar de kustinvloeden. Op de tong proeven we een jeugdige en speelse whisky: levendig, zoet en pittig. De pit is vrij sterk, maar geeft de andere invloeden alle ruimte. De afdronk neemt je mee terug naar de witte stranden waar de Bowmore distilleerderij aan gelegen is.

Een heerlijke en subtiele verrassing van de Bowmore distilleerderij waarmee de Islay legende whisky liefhebbers in de richting van de karakterstieke regio te trekken. Dankzij zachte turfinvloeden is de whisky wellicht de ultieme kennismaking met het eiland en weet Bowmore daarnaast het karakter van de distilleerderij mooi naar voren te laten komen. Een schitterende whisky voor eenieder die Bowmore graag eens wilt verkennen. Een tip: zet deze fles eens naast de 15 jaar oude Darkest voor een mooie vergelijking.

De Islay regio is een regio met een uitgesproken karakter. De whisky uit de Islay regio typeert zich door het veelvuldig gebruik van turf voor het drogen (eesten) van de gemoute gerst, hetgeen de whisky een typische ‘peat smoke’ geur en smaak meegeeft. De regio kent een beperkt aantal distilleerderijen, met naast deze Bowmore ook Lavagulin en Ardbeg, welke allen bij drank.nl verkrijgbaar zijn.

De Bowmore distilleerderij produceert whisky met de kenmerkende rokerigheid die eigen is aan de Islay whisky regio. De distilleerderij werd in 1779 opgericht en is daarmee één van de oudste in Schotland. Opvallend aan deze distilleerderij is dat ze zoveel mogelijk van de gebruikte mout zelf produceren, echter is de wereldwijde vraag naar Bowmore zo groot dat ze naast hun eigen productie gebruik moeten maken van de ‘import’ vanaf het vasteland. Op deze wijze produceert de distilleerderij jaarlijks twee miljoen liter geweldige whisky.

Alcoholpercentage

40%

Inhoud

70cl

Merk

Bowmore

Land

Schotland

Regio

Islay

GTIN

5010496010815

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bowmore Legend” te reviewen