• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Bowmore 18YR

79,95

De Bowmore 18 Years is een zeldzame en opvallende Bowmore met noten van karamel, chocolade en rijp fruit. Met de aanvullende en typerende rokerige Bowmore smaak wist deze whisky goud te winnen op de International Wine and Spirits Competition in 2014.

Art#: 15609 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

De Bowmore 18 Years is op de neus direct volwassen, hetgeen wilt zeggen dat de rokerigheid die Islay typeert langzaam naar de achtergrond verdwijnt (oudere Islay whisky’s zijn wat de rokerigheid betreft vaak subtieler). De invloed van het Europese en Amerikaanse eiken waar de whisky een 18-tal jaren op heeft gerijpt laat zich ruiken en proeven. De neus is subtiel rokerig, fruitig en zacht. Op de tong ontwikkelen de fruittonen zich, proeven we de typerende kustinvloeden van de Bowmore distilleerderij welke worden aangevuld met zoetere tonen die doen denken aan chocolade. De rokerigheid komt het mooist naar voren in de afdronk, die de drank prachtig afrond.

Om de lancering van de 18 jaar oude fles meer volume mee te geven werd deze Bowmore ingediend bij de International Wine and Spirit Competition van San Fransisco. Op deze prestigieuze competitie won de drank niet zomaar een prijs voor beste Islay whisky of beste whisky van een bepaalde maturatie. Het won de prijs voor beste whisky van de gehele competitie. Een enorme eer die deze whisky recht doet. Want het is niet zomaar één van de beste Islay whisky’s, het is uberhaupt één van de beste single malt whisky’s die er te krijgen valt.

De Islay regio is een regio met een uitgesproken karakter. De whisky uit de Islay regio typeert zich door het veelvuldig gebruik van turf voor het drogen (eesten) van de gemoute gerst, hetgeen de whisky een typische ‘peat smoke’ geur en smaak meegeeft. De regio kent een beperkt aantal distilleerderijen, met naast deze Bowmore ook Lavagulin en Ardbeg, welke allen bij drank.nl verkrijgbaar zijn.

De Bowmore distilleerderij produceert whisky met de kenmerkende rokerigheid die eigen is aan de Islay whisky regio. De distilleerderij werd in 1779 opgericht en is daarmee één van de oudste in Schotland. Opvallend aan deze distilleerderij is dat ze zoveel mogelijk van de gebruikte mout zelf produceren, echter is de wereldwijde vraag naar Bowmore zo groot dat ze naast hun eigen productie gebruik moeten maken van de ‘import’ vanaf het vasteland. Op deze wijze produceert de distilleerderij jaarlijks twee miljoen liter geweldige whisky.

Alcoholpercentage

43%

Inhoud

70cl

Merk

Bowmore

Leeftijd

18 jaar

Land

Schotland

Regio

Islay

GTIN

5010496001400

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bowmore 18YR” te reviewen