• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Bowmore 17YR White Sands

62,95

De Bowmore 17 Years White Sands ontleent zijn naam aan de witte stranden van Islay. Deze 17 jaren gerijpte whisky is de favoriet van de manager van de Bowmore distilleerderij en won goud op de International Wine and Spirits Competition in 2014.

Niet op voorraad

Art#: WY-13000 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

Deze 17 jaar oude Bowmore White Sands is op de neus direct een herinnering aan de kust waar de Bowmore distilleerderij zich aan bevindt. Prachtige tonen van een zilte zeelucht gaan gepaard met vanille, tropische vruchten en de echte Islay rokerigheid. Op de tong ontwikkelt deze Bowmore de rokerigheid dor, waarachter de subtiele en zoetere tonen van toffee schuil gaan. De zoetere verwijzing naar de tropische vruchten vinden langzaam hun ondergang in de afdronk, die de pit van het rijpen op Amerikaans eiken op het laatst mooi benadrukt.

De Bowmore White Sands is de favoriet van de manager van de Bowmore distilleerderij en de reden ligt voor de hand: het is een prachtig huwelijk tussen de typische Islay rokerigheid en het signatuur van de distilleerderij: de invloeden van de kust. Deze combinatie maakt dat de fles zich uitstekend leent om Bowmore mee te typeren: complex, rokerig, fruitig en zeker niet zonder de subtiele verwijzingen naar de wilde wateren waar de distilleerderij zich aan bevindt..

De Islay regio is een regio met een uitgesproken karakter. De whisky uit de Islay regio typeert zich door het veelvuldig gebruik van turf voor het drogen (eesten) van de gemoute gerst, hetgeen de whisky een typische ‘peat smoke’ geur en smaak meegeeft. De regio kent een beperkt aantal distilleerderijen, met naast deze Bowmore ook Lavagulin en Ardbeg, welke allen bij drank.nl verkrijgbaar zijn.

De Bowmore distilleerderij produceert whisky met de kenmerkende rokerigheid die eigen is aan de Islay whisky regio. De distilleerderij werd in 1779 opgericht en is daarmee één van de oudste in Schotland. Opvallend aan deze distilleerderij is dat ze zoveel mogelijk van de gebruikte mout zelf produceren, echter is de wereldwijde vraag naar Bowmore zo groot dat ze naast hun eigen productie gebruik moeten maken van de ‘import’ vanaf het vasteland. Op deze wijze produceert de distilleerderij jaarlijks twee miljoen liter geweldige whisky.

Alcoholpercentage

43%

Inhoud

70cl

Merk

Bowmore

Leeftijd

17 jaar

Land

Schotland

Regio

Islay

GTIN

5010496003848

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bowmore 17YR White Sands” te reviewen