• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Bowmore 12YR

29,95

De Bowmore 12 Years is een favoriet onder de liefhebbers van op turf gestookte whisky. De zachte, maar herkenbaar aanwezige rokerige smaak wordt aangevuld met een nadruk op tropisch fruit. Deze Bowmore is een parel voor de liefhebbers.

Art#: 13833 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

Deze Bowmore 12 Years vormt het hart van de Bowmore range. De neus laat direct zien wat een Islay whisky is: sterk en rokerig. Bowmore heeft echter meer te bieden, want achter de rook gaat de frisse geur van citrusvruchten schuil. Op de tong ontwikkelt de smaak zich met meer zachte en zoete tonen. Vanille en honing, welke wederom snel worden aangevuld met de rokerige tonen van gedroogd turf. De afdronk is lang en brengt de smaken samen, waarbij er op de achtergrond een verwijzing naar de kust van Islay schuilt.

Een absolute klassieker onder de Islay whisky’s. Voor velen één van de eerste ervaringen met de rokerigheid die de whisky’s van het eiland zo typeert. Het is daarbij één van de populaire uitgaven van de karakteristieke ‘peaty’ whisky’s, mede vanwege de aanwezigheid van de subtielere zoete en frisse tonen. Over de jaren heen is deze drank vele malen bekroond. Opvallend is hierbij dat de whisky niet alleen binnen de Islay categorie hoog scoort, maar ook in de algemene single malt categorie tot 12 jaar.

De Islay regio is een regio met een uitgesproken karakter. De whisky uit de Islay regio typeert zich door het veelvuldig gebruik van turf voor het drogen (eesten) van de gemoute gerst, hetgeen de whisky een typische ‘peat smoke’ geur en smaak meegeeft. De regio kent een beperkt aantal distilleerderijen, met naast deze Bowmore ook Lavagulin en Ardbeg, welke allen bij drank.nl verkrijgbaar zijn.

De Bowmore distilleerderij produceert whisky met de kenmerkende rokerigheid die eigen is aan de Islay whisky regio. De distilleerderij werd in 1779 opgericht en is daarmee één van de oudste in Schotland. Opvallend aan deze distilleerderij is dat ze zoveel mogelijk van de gebruikte mout zelf produceren, echter is de wereldwijde vraag naar Bowmore zo groot dat ze naast hun eigen productie gebruik moeten maken van de ‘import’ vanaf het vasteland. Op deze wijze produceert de distilleerderij jaarlijks twee miljoen liter geweldige whisky.

Alcoholpercentage

40%

Inhoud

70cl

Merk

Bowmore

Leeftijd

12 jaar

Land

Schotland

Regio

Islay

GTIN

5010496080818

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bowmore 12YR” te reviewen