• Wegens drukte bij POSTNL vertraging mogelijk bij aflevering
  • Klantenservice: 085 0862926
  • Verzenden: vanaf €125,- GRATIS*

Bombay Sapphire (100CL)

22,95

Bombay Sapphire is al sinds 1987 verkrijgbaar en werd geïntroduceerd toen de populariteit van Gin op een absoluut dieptepunt was. Gebaseerd op het recept van Warrington Gin uit 1761. Iets minder kruidig dan de gemiddelde Gin maar heerlijk fris.

Art#: 14442 Categorieën: , Tags: ,
Bekijk ook eens

De klassieke London Dry van gin-gigant Bombay wordt gemaakt met tien verschillende botanicals, verkregen uit verschillende exotische locaties. Strak van smaak, met een zijdezacht palet en een licht peperige nasmaak.

Het verhaal Bombay Sapphire begint in 1761, bij Thomas Dakin, de voorvader van de gin-categorie. Dakin startte wat later een van de grootste distilleerderijen in Engeland zou worden, en produceerde daar Warrington Gin. Het merk en de distilleerderij bleef in handen van de familie Dakin, tot zij het nalatenschap overdroegen aan Gilbert en John Greenall. Zij doopten de distilleerderij tot de befaamde Greenall Distillery die we vandaag de dag kennen.

Omstreeks 1950 zag een man genaamd Alain Subin kans om Warrington Gin nieuw leven in te blazen en op de Amerikaanse markt te lanceren. Hij veranderde de naam in Bombay. Gin werd in deze tijd nauwelijks nog verkocht. Deze eerste versie van Bombay, de ‘Original’, was licht genoeg om drinkers van het toen populaire Wodka aan te spreken. In 1987 bracht Bombay de Sapphire op de markt met twee extra ingrediënten, en stond daarmee aan de voet van de wederopstanding van de categorie.

Alcoholpercentage

40%

Inhoud

1 liter

Land

Verenigd Koninkrijk

Merk

Bombay

Reviews


Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Bombay Sapphire (100CL)” te reviewen