Over The Real McCoy

tQNzmBDQ

De rum van The Real McCoy is the real deal!

Het verhaal van The Real McCoy begint in de roaring twenties. Bill McCoy, één van de grootste smokkelaars van de Verenigde Staten, zeilde als eerste vanuit Barbados naar New York om zijn rum drie mijl voor de kust te verpatsen.

Al snel viel McCoy’s drijvende slijterij op bij de concurrentie. Zij probeerden zijn rum te imiteren met een mix van terpentine, methanol en pruimensap. Deze imitatie werd bekend als Booze, Hooch en Rot Gut. Bill McCoy weigerde zijn rum te verdunnen en dus werd zijn rum bekend als The Real McCoy of de enige echte.

Het idee om The Real McCoy te starten, ontstond bij oprichter Bailey Pryor tijdens het filmen van een documentaire over het leven van Bill McCoy. In zijn onderzoek leerde hij Richard Seale kennen, bekroonde Master Distiller van Foursquare Rum Distillery op Barbados.

Het resultaat van de samenwerking met Seale was een traditionele Barbadiaanse rum volgens de visie van Bill McCoy. Geen toevoegingen van suikers, kleur- of smaakstoffen, maar ambachtelijk vervaardigde rum, gedistilleerd in koperen Pot Still en gerijpt op zwaar geroosterde ex-bourbon vaten.

De traditionele reeks bestaat uit drie rum uitingen. De 3 jaar gerijpte blanke rum is rijk van smaak met tonen van citrus, geroosterde kokosnoot, karamel en nootmuskaat. Deze rum is uitermate geschikt voor cocktails, zoals een Daiquiri. De amberkleurige 5 jaar gerijpte rum is zacht en gebalanceerd met hints van vanille, gebrande karamel en hout. De twaalfjaar oude rum is uitzonderlijk soepel, volwassen en gebalanceerd met complexe smaken van hout en verschillende specerijen.

Naast de traditionele reeks, experimenteren Pryor en Seale door rum te rijpen op nieuwe eikenhouten vaten of vaten waar eerder Madeira wijn op heeft gerijpt. Deze bijzonder gelimiteerde uitingen zijn ook bij ons te verkrijgen en bieden een ongeëvenaarde ervaring.

Met hun passie, vakmanschap en toewijding, weten Pryor en Seale de visie van Bill McCoy weer tot leven te wekken. Ervaar nu zelf The Real McCoy!

Drank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *