Cocktail Special: The Bees Knees

€25,95 €22,95 (8)

De dag van de honingbij

Sinds 2009 wordt op 19 augustus de Dag van de Honingbij gevierd. Deze wollige insecten zijn van onmetelijk belang voor onze wereld en produceren daarnaast één van ’s werelds meest heerlijke natuurlijke lekkernijen; honing! Speciaal daarom hebben we vandaag een mooie actie met het Franse Citadelle Gin voor je op touw gezet! Wat deze twee dingen met elkaar gemeen hebben? Je hebt ze beiden nodig voor de bereiding van de ultieme Bees Knees! Deze fantastische cocktail wordt gemaakt met citroen, sinaasappel, honing, en gin.

Een schepje honing

De Bees Knees is waarschijnlijk ten tijden van de drooglegging ontwikkeld, toen bathtub gin in grote getalen werd geconsumeerd. Deze huisgemaakte gin smaakte veelal bitter, wat met een schepje honing kon worden gemaskeerd. De bloemige tonen van de honing gaven cocktails meer gelaagdheid dan suiker, en met een beetje citroensap maakte je een goed te versmaden drankje! Zet jij ook graag een echt Bees Knees op tafel? Gebruik dan dit recept:

Ingrediënten

  • 50ml Citadelle Gin
  • 2 Theelepels honing
  • 20ml Verse citroensap
  • 10ml Verse sinaasappelsap

Methode

Voeg de gin en honing toe aan een shaker en shake tot de honing is opgelost. Voeg de citroensap en sinaasappelsap toe en top af met ijs. Shake zorgvuldig! Strain je cocktail in een martiniglas en garneer met een sinaasappelschilletje.

Drank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *