Scandinavische dranken in de zon!

Ontwerp zonder titel (21)

De dagen tussen 19 en 25 juni kenmerken de jaarlijkse zomerzonnewende. Het vieren van de langste dag van het jaar, of ‘Midzomer’, is een eeuwenoude traditie die zo ver terug reikt als het stenen tijdperk! Deze mystieke feestdag wordt wereldwijd op verschillende manieren geëerd, maar wordt vooral in Scandinavië uitbundig gevierd. Drank NL zet daarom een Scandinavische favorieten in de zomerzon! 

Hernö Gin

Het Zweedse Hernö maakt prachtige, luxe gins die geïnspireerd zijn door de onberoerde Zweedse natuur en pure ingrediënten. Hernö Gin zag in 2012 het levenslicht en heeft gedurende de afgelopen jaren meer dan 200 internationale awards in de wacht gesleept! De range bestaat onder andere uit een London Dry Gin, een Old Tom Gin, een Sloe Gin en een Navy Strength Gin, maar Hernö produceert ook flavoured gins zoals de Blackcurrant en de Hernö Pink BTL Gin. De laatste in dit rijtje deed aardig wat stof opwaaien, omdat na aankondiging van een aanstaande ‘pink gin’, de gin helemaal niet roze bleek te zijn! Met deze marketingstunt hekelde Hernö het toevoegen van kleurstoffen aan spirits voor marketingdoeleinden. De gins van Hernö zijn wereldwijd geprezen en het proberen absoluut waard!

Salmari

Oke, helemaal Scandinavisch is deze populaire salmiak likeur niet, maar met een Nederlander en Fin aan roer en een geschiedenis die diepgeworteld is in de Finse cultuur, mag Salmari niet in deze lijst ontbreken. Salmari wordt daarnaast op ambachtelijke wijze geproduceerd in een kleine distilleerderij in Finland. De likeur draagt de onmiskenbare smaak van drop en zoethout en is mateloos populaire in het nachtleven. Met zijn smaakvolle pallet kan Salmari echter iedere dropliefhebber bekoren! Drink hem ijskoud.

Kyrö Distillery Company

De sauna is een onmisbaar onderdeel van de Finse cultuur. Eigenlijk ontstaan de beste ideeën (en een groot deel van de Finse bevolking) in de sauna. Het is een plek van rituelen en waar Finnen ontspannen, opladen en nadenken over het leven. Een plek waar vrienden en familie samenkomen en waar de drank rijkelijk vloeit. Dit is precies hoe het verhaal van de Kyrö Distillery Company in 2012 begon toen een groep vrienden een fles rye whiskey deelden in een sauna. Het verhaal van ‘s werelds meest noordelijke 100% rogge distilleerderij was begonnen. Sinds het eerste distillaat in 2014, heeft de Kyrö Distillery Company meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept. Zo werd Kyrö Gin in 2015 bekroond tot ‘Best Gin for the Gin & Tonic’ in de International Wine and Spirit Competition. Dit bijzondere merk produceert naast gin ook whisky, gemaakt van het allerbeste Fine rogge. Ontdek dit unieke merk haar heerlijke producten.

  • Herno Gin

    Herno Gin

    33,50
coschedule

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *