De Mediterranee in je glas met Gin Mare

Med-Rooftops-Rome_09.10.17-7159

Gin Mare is een premium gin die haar unieke karakter verkrijgt door een selectie van typische Mediterrane ingrediënten. De rozemarijn is Grieks, de tijm Turks en de basilicum Italiaans. De Arbequina olijf en citrus groeien in Spanje, waar Gin Mare haar distillaten produceert en bottelt. Gin Mare behoort met een boeket van groene kruiden en subtiele hartige tonen tot de categorie van gastronomische gins en is wereldwijd geliefd onder chefs én bartenders.

De oorsprong

Gin Mare vindt haar oorsprong in een schilderachtige kapel te midden van het bergrijke Catalaanse vissersdorpje Vilanova i la Geltrú. De Giró Ribot familie, die zich al sinds 1835 toelegt op de productie van cordials en de handel in wijn, kocht deze kapel en het omliggende land in 1950 op, om haar bloeiende onderneming te kunnen huisvesten. Tien jaar eerder lanceerde Manuel Giró Senior het succesvolle Gin MG, vandaag nog steeds één van de best verkochte gins in Spanje. De kapel vormt tot op heden het hart van de Destilerías Miquel Guansé en ademt met haar fraaie fresco’s en een antieke koperen pot-still de romantiek van de regio.

De botanicals

De citrus is een blend van zoete sinaasappel uit Sevilla, een bittere variant uit Valencia en citroenen uit Lleida. De sinaasappels en citroenen worden een jaar lang gemacereerd in neutrale alcohol, welke daarna aan de gin blend wordt toegevoegd. De overige ingrediënten ondergaan een maceratieproces van minimaal 36 uur en worden vervolgens afzonderlijk gedistilleerd. Het is dit proces dat Gin Mare haar buitengewone smaakbalans bezorgd.

Mediterranean Gin & Tonic

  • 50 ml Gin Mare
  • 150 ml Seventeen 1724 Tonic Water
  • Basilicum blaadje

Vul een Gin Mare Copa met ijs en voeg hier de Gin Mare aan toen. Top het geheel af met Seventeen 1724 Tonic Water en garneer met een blaadje basilicum.

Gin Mare Copa de Balon Gift Set

De Gin Mare giftset met twee originele Gin Mare Copas is tot en met 9 augustus met korting verkrijgbaar!

Drank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *