De Dark ‘N Stormy

DS

Kruidig, peperig en wereldberoemd, de Dark ‘N Stormy is één van de meest populaire cocktails ter wereld. Met een basis van donkere rum, limoen en ginger beer, kent deze Bermudaanse mixer oneindig veel variaties. Maar weet jij hoe je de échte originele Dark ‘N Stormy maakt?

James Gosling

In 1806 voer handelaar James Gosling met een schip vol wijn en sterke drank richting de nieuwe wereld. De reis verliep echter niet volgens plan en na 91 dagen strandde het schip en haar bemanning op Bermuda. Gosling zag het prachtige eiland en besloot er zijn thuis van te maken, op de King’s Parade in St. George’s opende hij een eigen drankenhandel. In 1860 importeerde Goslings zijn eerste vaten met rum distillaten. In de daarop volgende jaren perfectioneerde hij zijn blend tot de befaamde Goslings Black Seal die we vandaag de dag kennen en liefhebben.

Ginger Beer

Gemberbier werd in deze tijd veelvuldig door zeelui gedronken. De licht-pittige en verfrissende drank hielp namelijk tegen zeeziekte, en smaakte daarnaast verschrikkelijk lekker! Hoe de rum van Gosling’s en de razendpopulaire frisdrank uiteindelijk samen in een glas terecht kwamen is niet helemaal duidelijk, maar over het succes van de combinatie heeft niemand ooit getwijfeld. De legende wil dat een zeeman ooit de volgende legendarische woorden sprak, waar de cocktail haar toepasselijke naam aan te danken heeft: “the colour of a cloud only a fool or a dead man would sail under.”

Dank ‘N Stormy

Hoe je de perfecte Dark ‘N Stormy maakt? Nou, zo dus:

  • 30ml Limoensap
  • 60ml Gosling’s Black Seal Rum
  • Aftoppen met Ginger Beer

Vul een longdrinkglas tot de rand met ijs. Voeg vervolgens het limoensap aan je glas toe en schenk de Ginger Beer tot ongeveer een centimeter onder de rand. Top je Dark ‘N Stormy af met Gosling’s Black Real Rum.

Proost!

Drank.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *