Saffron Gin, prachtig oranje met verfrissende citrus smaak

Saffron Gin - Gabriel Boudier

Gin-Tonic’s zijn helemaal hip, een echte zomerhit. Meestal worden Gin’s als Bombay of Hendrick’s gekozen met een Tonic en een schijfje komkommer. Maar wat dacht je van een lekker opvallende oranje Gin, met sinaasappel of grapefruit?

Botanisch en saffraan

De Saffron Gin is zeer herkenbaar door de fel oranje kleur door de toevoeging van saffraan. Het is dan ook een Gin die echt even anders is dan de standaard transparante Gin. De kleur maakt het meteen een beleving, ideaal voor een feestje of een park picknick.

Qua smaak is het ook echt iets nieuws, je komt een heerlijke combinatie van specerijen uit India, botanische kruiden en Londonse Dry Gin tegen. Zelf ben ik fan van de venkel, koriander en saffraan die het net wat fruitig maar ook pittig maakt.

Gin uit Dijon

Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van ‘Crème de Cassis de Dijon’. Een wereldberoemde likeur van Gabriel Boudier, een Franse destilleerder sinds 1874. Voor de Crème de Cassis heeft Gabriel Boudier zelfs de nationale onderscheiding ‘Ordre national de la Légion d’honneur’ ontvangen. De hoogste nationale orde die nog door Napoleon opgericht is.

In 2008 heeft de voorzitter van Gabriel Boudier een product op te markt gebracht, speciaal om het publiek te verbazen en intrigreren. Er zijn vele Gin’s op de markt, het moest dus echt iets unieks worden.

Persoonlijk vind ik dat dit goed gelukt is. Echt leuk om met een oranje fles aan te komen, een cocktail te maken met een schijfje grapefruit of de Gin prikkelend oranje on the rocks te serveren.

Bron afbeelding: www.boudier.com

Dit bericht is geschreven in Geproefd.
Liv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *